De omgeving

Waar de stad het land raakt. Op vijf minuten fietsen van het historische centrum en op een steenworp van de prachtige Oudorperpolder. Daar ligt straks het sfeervolle Hollandse Tuin. 

De nieuwe wijk ligt aan de noordkant van Alkmaar in Overstad. Dit gebied is volop in ontwikkeling en verandert de komende jaren naar een levendig en gemengd woon-werk gebied. Je kunt bijvoorbeeld lopend vanuit je nieuwe huis naar de bioscoop Vue en het poppodium Victorie aan de Pettemerstraat. Overstad is nu al echt woongericht, met tal van woonwarenhuizen vol inspiratie. De gemeente Alkmaar wil van Overstad een nieuwe stukje stad maken. Gemengd, levendig, met fijne woonbuurtjes in een opvallende architectuur.

 

Goed bereikbaar met auto, trein en fiets

Treinstation Alkmaar–Noord met intercityverbinding ligt om de hoek en de randweg van Alkmaar bereik je eenvoudig via de Schinkelerwaard of de Nieuwe Schermerweg. Als je de fiets pakt, sta je in luttele minuten met een kaasje in de hand op het Waagplein. Fiets je de andere kant op, dan sta je voor je het weet met je rubberen laarzen aan in de Oudorperpolder. Langs de Hoornse Vaart ligt het weidse Noord-Hollandse buitengebied binnen handbereik. Ideaal voor wielrenners, romantische picknicks of lekker uitwaaien met de kinderen.

Alkmaar, heerlijke stad om te wonen

Alkmaar is een prachtige historische stad met een stoer en rijk verleden. Het karakter van Alkmaar blijkt wel uit de succesvolle strijd tegen de overheersing van de Spanjaarden. In Alkmaar begon de victorie! Alkmaar is een fijne stad, fantastisch gelegen binnen een grote landschappelijke rijkdom: duinen, strand, vaarten, polderslootjes en het frisse veenweidegebied liggen vlakbij. Dat in combinatie met allerlei voorzieningen op het gebied van sport, onderwijs, cultuur en een uiteenlopend aanbod aan winkels en boetiekjes maakt van Alkmaar een heerlijke stad om te wonen.

  • Horeca
  • Sport
  • Winkelen
  • Bereikbaareid
  • Recreatie
  • Bezienswaardigheid

Vlindertuin De Oosterhout

In park de Oosterhout ligt een mooie vlindertuin. Deze wordt onderhouden door vrijwilligers uit de omgeving.

 

1813 Alkmaar

Alkmaarder Hout

De Alkmaarder Hout is het oudste stadspark van Nederland en bevindt zich in een mooie omgeving.

 

1815 Alkmaar

TAQA Theater de Vest

Theater de Vest is voor alle inwoners van Alkmaar en omgeving dé culturele onderneming die met passie voor podiumkunsten een veelzijdig programma presenteert in en buiten het theatergebouw.

Canadaplein 2, 1811 KE Alkmaar

Parkeergarage Overstad

Deze parkeergarage ligt bij de woonboulevard en op loopafstand van het centrum van Alkmaar.

 

De Simsonstraat, 1823 CT Alkmaar

Winkelcentrum de Mare

Winkelcentrum de Mare heeft een divers aanbod aan winkels en voldoende parkeergelegenheid. Daarnaast is er iedere woensdag een markt.

Europaweg 1-460, 1825 RA Alkmaar

Woon Alkmaar

In het hart van Alkmaar zitten alle woonspecialisten bij elkaar, aan de overkant van het Noord-Hollands kanaal, op loopafstand van de historische binnenstad. Zo ook ‘Woon’, een woonwinkel waar je terecht kunt voor outlet meubelen en trendy woonaccessoires.

Koedijkerstraat 22, 1823 CR Alkmaar

Alkmaarse Kaasmarkt

De Alkmaarse kaasmarkt vindt plaats van 25 maart tot en met 30 september (behalve 9 september), iedere vrijdag van 10.00 tot 12.45 uur op het Waagplein.

Waagplein

De Batavier

Speeltuin de Batavier is een grote speeltuin met exclusieve speeltoestellen. Zo heb je er trampolines, minicars en een midgetgolfbaan. Ook is er de mogelijkheid om iets te eten of drinken op het zonnige terras.

Bergerweg 100,
1817 MN, Alkmaar

Speeltuin ‘t Span

Speeltuin ‘t Span is een uitgebreide speeltuin; inclusief speeltoestellen voor rolstoelspelers. Daarnaast is er de mogelijkheid om te eten en drinken.

Tirolstraat 112, 1827 EX Alkmaar

Stedelijk Dalton College Alkmaar

Daltononderwijs staat voor een brede vorming (zowel cognitief, cultureel, sportief en sociaal-emotioneel) die bijdraagt aan een sterke persoonsontwikkeling.

Arubastraat 4, 1825 PV Alkmaar

Basisschool De Kring

De Kring is een Rooms-Katholieke basisschool in Alkmaar.

Koornlaan 2, 1815 GE Alkmaar

R.K Sportvereniging A.F.C’34

Sportvereniging A.F.C’34 ligt in het Sporpak aan de Robonsbosweg in Alkmaar. Naast voetbal, leent de sportclub zich ook voor een potje dart of biljarten.

 

Robonsbosweg 10, 1816 MK Alkmaar.

T.C Alkmaar

T.C Alkmaar is een grote tennisvereniging, dat beschikt over negen gravel- en vier smashcourt banen. Het zomerseizoen loopt van 1 april t/m 31 oktober. Ook in de winter kan er van de smashcourt banen gebruik gemaakt worden.

Terborchlaan 315, 1816 MH Alkmaar

Alkmaarsche Mixed Hockey Club

Koninklijke Alkmaarse Mixed Hockey Club is een Nederlandse hockeyclub uit Alkmaar. De club is opgericht op 16 november 1912 en ligt in het Gemeentesportpark van Alkmaar.

Olympiaweg 12

Filmhuis Alkmaar

Het Filmhuis in Alkmaar opende vorig jaar zijn deuren en wordt nu al het populairste filmhuis van Nederland genoemd. De intieme bioscoop ligt op loopafstand van de binnenstad van Alkmaar en biedt drie moderne filmzalen aan. Daarnaast worden er geregeld lezingen en muziekoptredens gehouden.

Pettemerstraat 3 op Overstad

Vue Cinema

Deze gunstig gelegen bioscoop in Alkmaar, heeft maar liefst 7 zalen. Je kunt er genieten van grote schermen, Deluxe seating en 3D-films. De bioscoop is de hele week vanaf 10:30 uur tot 21:45 uur geopend. In het weekend kun je er tot 23:45 naar de film.

Pettemerstraat 1, 1823 CW Alkmaar

Rivers Club & Restaurant

Rivers ligt aan de passantenhaven van de Schelphoek, in het hartje van Alkmaar. Op het grootste en zonnigste terras van de stad, kun je terecht voor verse vis, of een exclusief stukje vlees. Ook is Rivers dé plek voor feesten, bedrijfsborrels en andere partijen.

Turfmarkt 11-23, 1813 SC Alkmaar

Anne&Max

Onbijt- en lunchzaak Anne&Max in Alkmaar serveert niet alleen uitgebreide sandwiches, soepen en warme panini’s; ook kun je er terecht voor een heerlijk gezond (of ongezond) ontbijt. Daarnaast wordt de koffie er van de beste biologische koffiebonen gemaakt.

Kraanbuurt 3, 1811 BK Alkmaar

Proeflokaal Bregje Alkmaar

Bij Proeflokaal Bregje heb je keuze uit drie gangen voor 14,50 euro. Op maandag, dinsdag en woensdag eet je er zelfs voor 12,50 euro. De gerechten zijn met zorg samengesteld en daarnaast heb je keuze uit een brede selectie wijnen en bieren.

Paardenmarkt 4, 1811 KH Alkmaar

Zwembad de Hout

Zwembad de Hout is een overdekt zwembad in Alkmaar.

Koning Willem Alexanderlaan 2
1815 LV ALKMAAR
T 072 548 9325

Ijsbaan de Meent

Halfoverdekte 400-meterbaan en een indoor-ijshal met een ruim schaatsoppervlak van 30 x 60 meter.

IJsbaan de Meent
Terborchlaan 301
1816 MH ALKMAAR
T 072 548 9307

Zwembad Hoornse Vaart

Overdekt en buiten zwembad in Alkmaar.

Hertog Aalbrechtweg 4
1823 DL ALKMAAR
T 072 548 9375

Speeltuin Ons Kinderbelang

Een gezellige en goed ingerichte speeltuin met o.a. een 8 meter hoge kokerglijbaan, een waterspeelplek, een kleuterbadje, een groot speelveld, en een schitterend klimkasteel met kabelbaan.

Munnikenweg 88

Stedelijk Museum Alkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar is hét geheugen van de stad Alkmaar en het vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Alkmaar en omgeving wil beleven en ontdekken.

Canadaplein 1

Het Beatles Museum

In dit museum vind je de grootste privécollectie over de populaire groep uit de jaren ’60-70 The Beatles.

 

Pettemerstraat 12A

King’s Inn Hotel

Het King’s is een hotel, hostel en brasserie in één en is gelegen in het hartje van Alkmaar.

 

Koningsstraat 6

Japans Restaurant Motto

Een all-you-can-eat Japans sushirestaurant met een moderne uitstraling.

 

Houttil

Restaurant Granada

Granada is een eigentijds Mediterraans restaurant, gelegen aan het Kerkplein; met een uitgebreide kaart en lekkere tapas.

Kerkplein

P+R Terrein

Op dit P+R terrein in de Keesomstraat, heb je een gratis parkeergelegenheid. Neem van hier de lijnbus van Connexxion naar de Kanaalkade in Alkmaar centrum.

 

 

Karperton parkeergarage

De Kaperton parkeergarage bevindt zich midden in het centrum van Alkmaar. De garage is makkelijk te bereiken en is 24 uur per dag, 7 dagen per week open (ook op zon- en feestdagen.

Dijk

Parkeergarage de Singel

Parkeergarage de Singel is één van de grootste parkeergarages in Alkmaar. Ook kun je hier makkelijk parkeren als je in het ziekenhuis moet zijn.

Wilhelminalaan

Alkmaar Centraal

Goede treinverbinding vanaf station Alkmaar Centraal. In iets meer dan een uur met de intercity naar Amsterdam Centraal.

Koelmalaan 350

Hollandse Tuin

Hier woon je straks aan mooie lanen of aan de Hoornse Vaart!

Projectlocatie Hollandse Tuin

De Waag

De historische kaasmarkt van Alkmaar vind je op de Waag!

NS-station Alkmaar

De trein brengt je overal.

NS-station Alkmaar-Noord

Goede treinverbindingen vanaf station Alkmaar-Noord. In drie kwartier met de Intercity naar Amsterdam Centraal.

Speeltuinvereniging Ons Kinder Belang

Buurtspeeltuin met ruim voldoende toestellen voor alle leeftijden. Met voetbalveldje, picknickbanken en terras. Klein poedelbadje voor de allerkleinsten.

Kruithuisje

Galerie met exposities in de oude munitieopslag van Alkmaar.

Fietsroute door de polder

Er is geen einde aan de fietsroute door het Noordhollands weiland. Ga zo lang je wilt! Onze tip: 3 uur inclusief picknick.