Woonbuurt aan het water

Hollandse Tuin bestaat uit 64 ruime nieuwe eengezinswoningen aan sfeervolle straten en de Hoornse Vaart. De nieuwe wijk ligt in Overstad, op vijf minuten van het historische centrum van Alkmaar. In het midden liggen twee bomenrijke straten met grote eengezinswoningen met ruime voor- en achtertuinen. Aan de Hoornse Vaart liggen de extra brede eengezinswoningen met hun tuinen aan het water. Dankzij de vele en gevarieerde uitbouwmogelijkheden kunnen alle eengezinswoningen naar eigen wens en budget worden vormgegeven.

Aangesloten op het HVC Warmtenet
Hollandse Tuin maakt gebruik van warmte geleverd door de HVC. Er komt geen gasaansluiting. Je kooktoestel zal dus op elektriciteit werken. Wil je hierover meer weten? In deze brochure vind je alle informatie!

Hollandse Tuin is de nieuwste wijk van Alkmaar waar je prachtig woont tussen stad en land

Een voornaem buytenhof

Hollandse Tuin ontleent haar naam aan de herberg “De Hollandsche Tuijn” die hier eeuwen geleden net buiten het historische Alkmaar lag. Het was een populaire en prettige uitspanning waar je kon genieten van de gezelligheid van de stad aan de ene kant en de weidsheid van de polder aan de andere kant. Het was een ‘voornaem buytenhof’ waar mensen fijn aan het water konden verblijven met zicht op de ranke spitsen van de Grote Kerk.